İletişim
- Mahmutbey Mahallesi
- Dilmenler Cd, No: 2
- Bağcılar, 34218
- İstanbul, Türkiye
- 0 212 702 22 10
- 0 212 702 00 03
- [email protected]
Bugün karşı karşıya olunan çevresel güçlüklerin birçoğu sürdürülemez tüketim alışkanlıkları ve yaşam şekilleri ile ilgilidir. Bu bağlamda sürdürülebilirlik, gelecek kuşakların gereksinimlerinden ödün vermeden bugün duyulan gereksinimleri karşılayan bir tüketim şekli olarak görülmektedir. Günümüzde mevcut gıda zinciri esas olarak, gıda kıtlığına, genetiği değiştirilmiş organizmalara, böcek ilaçlarına, antibiyotik kullanımına ve tarım sisteminin sanayileşmesine dayanmaktadır. Organik gıdalara artan tüketici talebi, bu unsurların birçoğuna dayanmaktadır.
Organik üretim, doğal kaynakların korunması, en iyi çevre uygulamaları ve hayvan refahının sağlanması gibi konularda hassastır. Buna karşılık genetik mühendisliği çalışmalarına ve böcek ilacı, katkı maddesi veya gübre kullanılması konularına karşıdır. Organik gıda üretiminin her aşaması kontrol edilmekte ve belgelendirilmektedir.
Bugün için organik gıda sektörünün karşı karşıya olduğu en büyük güçlük, pazarlama sistemi, değer zinciri ve organik gıda sistemindeki değer dağıtım ağı arasındaki bilgi birikiminde olan boşluktur.
Doksanlı yıllardan itibaren öne çıkan organik pazar, niş bir pazardan tarım sektöründe genel bir pazara doğru ilerlemektedir. Belgelendirme ve etiketleme sistemleri, organik gıda sektöründe dağıtım ve pazar gelişimini geliştiren ve güven yaratan araçlar olarak hizmet etmektedir. Bu şekilde üretici firmalar ve çiftçiler, belli üretim standartları ile çalışmak taahhüdünden bulunmuş olmaktadır.
Sürdürülebilir gıda sistemleri, son yıllarda tarım sektöründeki en büyük yeniliklerden biridir. Yerel veya organik gıda sistemleri ile ilgili güvenirlik özelliklerine sahip etiketli ürünler, piyasaya daha hızlı ve kolay nüfuz etmektedir.
Organik gıda ürünlerine artan tüketici talebi, tüketicilerin beslenme, sağlık, çevre ve gıdaların kalitesi ile ilgili endişelerine bağlıdır. Her ne kadar organik tüketiciler çevre bilincine sahip olsalar da, birçok araştırma sonucuna göre, sağlık, tat alma tutumu ve hayvan refahı gibi konular da tüketici seçimlerini etkilmektedir. Buna karşılık fiyatların yüksek olması, sınırlı bulunabilirlik, güven eksikliği, algılanan değer eksikliği ve organik gıda üretim süreçlerinin yanlış anlaşılması, organik gıda sektörünün önündeki ciddi engellerdir.
Bugün organik ürün pazarında dikkat çeken başlıca konular şunlardır:
Kuruluşumuz, organik ürünler ile ilgili olarak çok sayıda ölçüm, test, analiz, değerlendirme ve belgelendirme hizmetleri vermektedir. Bu çerçevede işletmeler daha kaliteli, etkin ve yüksek performanslı üretim yapmakta ve insan sağlığının korunması ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre bırakılması konusunda sorumluluklarını yerine getirmiş olmaktadır.