Ekolojik Üretim Nedir?

Ekolojik üretim veya organik üretim ya da biyolojik üretim gibi kavramlar, sağlığa çok zararlı olan herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan üretim yapılmasını ifade etmektedir. Bu ürünler, kalitesi ve özenli üretim nedeniyle daha çok gurme ürünler olarak kabul edilmektedir. Günümüzde ekolojik üretim, et ve tarım ürünlerinden şarap üretimine kadar geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Bugün için fiyatları bir miktar fazla olsa da, insanların bakış açısı, çevrenin korunması ve sahip oldukları lezzet bakımından ekolojik ürünler gittikçe daha fazla talep görmektedir.

Ekolojik Üretim Nedir?

Birçok sentetik gıda katkı maddeleri, kalp yetmezliği, migren, osteoporoz veya hiperaktivite gibi çok ciddi sağlık problemleri yaratmaktadır. Oysa ekolojik üretim yapan işletmeler gıdaların doğal ritmine saygı duymakta ve gıda katkı maddesi kullanmamaktadır. Bu yüzden ekolojik ürünler daha dengelidir ve besin değerleri daha yüksektir. En azından insanlar mevsim dışı ürünler aramamaktadır.

Ekolojik ürünler çok daha sağlıklıdır, çünkü sentetik gübre, antibiyotik, böcek ilacı, katkı maddesi veya koruyucu madde içermemektedir. Bunların bir kısmı zararlıları önlemek için kullanılmaktadır, ancak insan sağlığı açısından zehirli etkilere sahiptir. Organik ürünler vücut tarafından daha iyi özümlenir ve metabolik işlevleri değiştirmez. Çeşitli çalışmalara göre, insanları etkileyen dejeneratif hastalıkların birçoğu geleneksel üretim şekilleri yüzündendir.

Ekolojik ürünler genetiği değiştirilmiş organizmalar içermez. Bunların hem çevre üzerinde hem de insan sağlığı üzerinde kötü etkileri tam olarak kanıtlanmasa da sağlıksız olduklarına dair göstergeler bulunmaktadır.

Bugün geleneksel üretimde, tüketilen gıdalarda kimyasal kalıntı bırakan yüzlerce böcek ilacı kullanılmaktadır. Buna karşılık ekolojik üretimde böcek ilacı veya antibiyotik kullanılmamaktadır. Ayrıca ekolojik üretim yapan firmaların temel hedefi çevreye daha saygılı olmaktır.

Kuruluşumuz, ekolojik üretim konusunda çok çeşitli hizmetler vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler daha kaliteli, etkin ve yüksek performanslı üretim yapmakta ve insan sağlığının korunması ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre bırakılması konusunda sorumluluklarını yerine getirmiş olmaktadır.